Власники готелів та санаторних комплексів у курортній зоні зацікавлені, щоб їх заклад отримав максимальну кількість зірок. Це можливість залучити більше гостей, пропонуючи їм комфортні умови для проживання та відпочинку. Так, однією з найпопулярніших є категорія 3-зіркових готелів. За стандартом вони повинні відповідати таким вимогам:
- мебльовані кімнати;
- власне паркування;
- басейн, або окрема ділянка пляжу;
- ресторан, кафе, кав’ярня.
Висуваються вимоги до облаштування номерів. У них повинні бути: окремий санвузол, телевізор, телефон, Wi-Fi-роутер. І, звичайно ж, холодильник для охолодження напоїв та зберігання базового набору продуктів.
Особливості холодильника для готелів
Мініхолодильник у номер
Людина, яка їде відпочивати до моря, харчується, зазвичай, у ресторанах та кафе. У готелях від трьох зірок та вище можна замовити вечерю прямо в номер. Відповідно, потреби у великому холодильнику немає. А ось однокамерний варіант буде цілком доречним. Проте і він має відповідати певним стандартам:
- об’єм у межах від 20 до 60 літрів;
- без системи No Frost, яка створює багато шуму через вентилятор, що забезпечує циркуляцію повітря. Розморожування холодильника, у такому разі, лягає на плечі персоналу;
- світлодіодне підсвічування для зручності;
- максимально проста система управління, аби відпочивальникам не доводилося самостійно встановлювати той чи інший режим охолодження;
- температурний діапазон у межах від чотирьох до десяти градусів.
Такого компактного пристрою цілком вистачить для охолодження напоїв та зберігання невеликого запасу їжі. Подібні моделі представлено у широкому асортименті. Вони можуть бути як тими, що встановлюються окремо, так і вбудованого типу для економії простору в номері.
Професійні холодильники для кухні
Тризірковий готель передбачає наявність ресторану, або хоча б невеликого кафетерію. А це означає, що буде потрібна окрема кухня з холодильним обладнанням. Також знадобляться холодильні вітрини для напоїв та готових страв. Великі готелі та мережі у змозі замовити повний спектр професійного обладнання: морозильні скрині великої місткості, холодильники-столи, або навіть відокремлюють цілу кімнату під камери шокового заморожування.
У випадку з невеликими санаторними комплексами та пансіонатами сімейного типу можна обійтися сучасним та містким холодильником з корисним об’ємом від 500 літрів. Найкраще вибирати великі та місткі холодильники Side-By-Side зі зручними двопільними дверцятами. З одного боку розташована вузька морозильна камера, з іншого – холодильна.
Провідні виробники типу Samsung чи LG активно втілюють та пропонують покупцям численні технології, що дозволяють довше зберігати свіжість продуктів. А персоналу, своєю чергою, не доводиться витрачати час на ручне розморожування. Також завдяки рівномірному розподілу холодного повітря з технологією All-Around Cooling менше ризику, що продукти почнуть псуватися, а в камері з’являться неприємні запахи.