Кожна країна відома своїми кулінарними традиціями. Найчастіше це регіональні страви, в основі яких місцеві компоненти та спеції. Рецепти зберігаються 1000 років і дбайливо передаються із покоління в покоління. У статті розповімо про те, які популярні страви мають різні кухні світу.
Великобританія — корніш пасті
Найчастіше цю страву можна зустріти на півдні та в західних регіонах Англії. Корніш пасті є своєрідним пирігом овальної форми. У ньому начинка із різних видів м’яса та овочів.
Туреччина — Денер-кебаб
Турки знаються на м’ясі та спеціях. Тому чудово готують Денер кебаб, який українці знають як шаурму. Національну турецьку страву готують із лавашу та начинки, яку складають різні типи м’яса: яловичина, баранина, курка. Також сюди входять свіжі овочі та спеції.
Кенія — Няма на іріо
Кенійська кухня рясніє м’ясом. Няма на іріо — це стейк, який подають із гарніром під назвою іріо. Це картопляне пюре, кукурудза, горошок та олія. У домашніх умовах кенійські стейки можна приготувати, використовуючи електричний гриль.
Ірак — Мазгуф
Ця риба, просмажена особливим чином, є кулінарним символом Іраку. Рибіну розрізають вздовж хребта, потім за типом книги розгортають і смажать, попередньо насадивши на гострі кілки. Відкритий вогонь ніжно обробляє м’ясо.
Індія — Курчата тандурі
Тандурі — так називається спеціальна індійська піч. Птаха в ньому запікають, попередньо замаринував у йогурті зі спеціями. М’ясо виходить неймовірно ніжним та гострим. Рецепт страви народився в індійському штаті Пенджаб.
Шотландія — Хаггіс
Ця національна шотландська страва була вигадана бідняками. У її основі — овечі потрухи: печінка, серце, легені. М’ясо подрібнюють, змішують із салом, цибулею та приправами, набивають цією масою баранячий шлунок і потім відварюють його. Хаггіс прийнято подавати з пюре із картоплі та брукви.
Бельгія — Moules frites
Бельгійська кухня славиться великою кількістю риби та морепродуктів у ній. Тому не дивно, що популярна страва готується із дарів моря. Мідії становлять його основу. Сюди ж додають картоплю фрі. Вона, до речі, вважається другою національною стравою Бельгії.
Австралія та Нова Зеландія — М’ясний пиріг
Це особливий ароматний пиріг, у якому нарізане дрібними шматочками м’ясо, розбавлене грибами, сиром, цибулею. Страва вважається національною в Новій Зеландії Австралії. Згідно зі статистикою, один австралієць протягом року з’їдає приблизно 12 таких пирогів.
Перу — Севіче
Ця страва популярна в латинській Америці. До того ж рецепт дещо варіюється від однієї до іншої країни. Батьківщина його — Перу. Страва складається із дрібно нарізаної сирої риби різних сортів, яку попередньо маринують у соку лайма й подають із підсмаженою кукурудзою, бататом або із маніоком.
Данія — Стегт флеск
Датчани вважають за краще їсти смажену свинину із картоплею. До страви подають соус із петрушки.
Якщо якийсь рецепт сподобався вам, його точні приготування можна знайти в мережі і приступити до кулінарних експериментів. Удачі та смачного!