14-15 квітня пройшов четвертий Kyiv Coffee Festival. Він зібрав 25 тисяч любителів кави та працівників індустрії, 40 кав’ярень, 20 кондитерських, 15 обсмажувачів, 10 барів, 10 фермерів Local Food Market, 10 музичних гуртів, 4 стендап-коміка.
За підтримки міжнародної організації Speciality Coffee Association пройшли три національні чемпіонати. У більшості країн світу чемпіонати з кави є закритим заходом виключно для спеціалістів. В Україні вже третій рік поспіль ці змагання проходять в рамках фестивалю та дають змогу всім бажаючим спостерігати за процесом. Крім того, 160 кав’ярень України та 40 кав’ярень Європи вели пряму трансляцію чемпіонатів.
Визначились переможці, які представлятимуть Україну у світових чемпіонатах:
– чемпіон Ukrainian Barista Championship (класика) – Костянтин Стрельніков;
– чемпіон Ukrainian Brewers Cup (альтернативні методи приготування кави) – Юлія Касап;
– чемпіон Ukrainian Coffee Roasting Championship (обсмажування) – Крістіна Радчук.
Цьогорічний чемпіон світу з приготування кави в джезві Слава Бабіч два дні фестивалю варив каву на благодійному стенді. Виручені кошти — 15 тисяч гривень — організатори спрямують на лікування онкохворих дітей.
Вперше на сцені “Арт-заводу Платформа” з’явився стендап. Першими цей жанр тут представили популярні українські стендап-коміки Денис Корабльов, Антон Тімошенко, Андрій Щегель та гість з Білорусі Максим Коновал.
Музичними гостями заходу стали гурти Kadnay та The Erised, а сюрпризом — реюніон сайд-проекту “Нудли” фронтмена гурту O.Torvald Жені Галича після творчої паузи у 8 років.
Вперше фуд-корт був тематично зонований. 70 точок фуд-корту розділився на основний тент, зону “Азія”, зону “Середземномор’я”, зону барбекю, зону Heathy Food. Куратором зони Heathy Food стала журналіст та блогер Мирослава Ульяніна.
Роман Тугашев, засновник компанії Ulichnaya Eda: “Наші гості дуже задоволені стартом фестивального сезону. А наша команда продовжує підготовку до наступного свого фестивалю — Kyiv Beer Festival. 19-20 травня ми зберемо на “Арт-заводі Платформа” пивоварів з усіх куточків країни і представимо більш 200 сортів крафтового пива “.